Maatregelen coronavirus

Update 4 mei 2020:

Het coronavirus heeft grote impact op de hele samenleving en ook op ons als fysiotherapiepraktijk. We volgen het nieuws op de voet en houden ons aan de richtlijnen die onze beroepsvereniging ons geeft. Voor patiënten en ons als zorgverleners heeft dit voor veel onzekerheid gezorgd.

Vanaf 1 mei 2020 zijn de maatregelen rondom het coronavirus door de overheid en onze beroepsgroep iets versoepeld. Er is groen licht gegeven om de noodzakelijke fysiotherapeutische zorg voorzichtig op te schalen. Vanuit onze beroepsvereniging zijn er nu goede richtlijnen over het herinrichten van de praktijk en de nodige hygiëne- en voorzorgsmaatregelen. Zie de informatie over handreiniging en het handenwasprotocol. Waar mogelijk houden we de telefonische consulten en videoconsulten als alternatief voor fysieke fysiotherapeutisch zorg. We geven wel fysieke zorg als uw klachten daartoe aanleiding geven en zullen dan een beslissing moeten nemen in hoeverre persoonlijke beschermingsmiddelen daarbij noodzakelijk zijn. Wij zullen u bij intake de volgende vragen stellen:

  • Heeft u één of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden C)?
  • Heeft u de afgelopen 24 uur Covid-19 symptomen gehad?
  • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Het is belangrijk dat u bovenstaande bij uzelf en uw huisgenoten in de gaten houdt en ons ervan op de hoogte stelt als uw situatie hieromtrent verandert!

Als u de praktijk binnenkomt staat er een desinfectiezuil voor u klaar. Iedereen dient als eerste zijn handen daar te desinfecteren. Kom, indien mogelijk, alleen naar de praktijk, zonder begeleider.

In de oefenzaal/fitnessruimte hebben we ook de nodige hygiënemaatregelen genomen en kunnen we de anderhalve meter afstand goed waarborgen. Als u zich wilt omkleden voor de oefeningen in de fitnessruimte is dat het beste om dat zoveel mogelijk thuis al te doen. In de kleedruimte mag slechts één persoon tegelijk aanwezig zijn.

In de behandelkamer geldt als protocol dat alleen de behandelaar en de patiënt (zonder begeleiding) naar binnen mag. De patiënt dient zijn eigen handdoek mee te nemen voor op de behandeltafel. Hoeslakens mogen we op dit moment niet meer gebruiken. Na elke behandeling worden de voorwerpen waarmee lichaamscontact is geweest gedesinfecteerd. Vooralsnog zullen wij voor alle zekerheid als therapeut bij elke patiënt een mondkapje dragen in de behandelkamer.

Het toilet wordt door onszelf gebruikt en is alleen voor patiënten toegankelijk als het echt noodzakelijk is en niet uitgesteld kan worden tot thuis.

In ieder geval is het zo dat u niet naar de praktijk moet komen als u enige vorm van ziekteverschijnselen heeft als neusverkoudheid, loopneus, hoesten, niesen, kuchen, hoofdpijn, koorts/verhoging, kortademigheid, branderige ogen, moeheid, diarree en algeheel ziek voelen.

Wij zijn ons er van bewust dat we telefonisch of via videoverbinding niet altijd de zorg kunnen bieden, die we fysiek wel kunnen bieden. Het is volgens ons in deze tijd echter wel een goede manier om u van advies te voorzien voor problemen omtrent houding en beweging en u te ondersteunen bij uw oefenprogramma thuis. Via videoverbinding kunnen we meekijken met de oefeningen en waar nodig bijsturen.
Wij hopen dat u ons blijft benaderen met vragen of klachten met betrekking tot houding en beweging, dan doen wij ons uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen.

Wij blijven bereikbaar op telefoonnummer 0180-463652, maar gezien de grote terugval in het aantal patiënten in de praktijk op dit moment, zal de praktijk vaak eerder sluiten dan normaal. U kunt ons dan ook mobiel bereiken op: 0628769533 (Marianne Westenberg), 0648373932 (Arjan van den Berg), of via de mail: info@fitenfysio.nl

Zie ook de algemene richtlijnen van het RIVM op dit moment:

Thuisblijven of bellen naar de huisarts?

Heb je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius?

Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. Je hoeft de huisarts niet te bellen. Je klachten zijn mild.

Worden je klachten erger?

  • Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius) en je hoest of ademt moeilijk?

Dan moet je wel bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.