Fysiotherapiepraktijk Westenberg is gestart op 29 april 2016, nadat collega Harry Spoormans, vanwege pensionering, zijn maatschapsdeel aan Marianne Westenberg heeft overgedragen.

De maatschap voor Fysiotherapie Spoormans–Westenberg bestond vanaf 1991 tot eind april 2016, en was opgericht door Marianne Westenberg en Harry Spoormans. Beiden waren in de jaren 80 werkzaam in de praktijk van Theo Postema aan de Piersonstraat/Govert Flinckstraat. Toen het pand aan de Olmenlaan 10 vrij kwam, zijn zij daarheen verhuisd, als maatschap, omdat het pand aan de Olmenlaan meer fysiotherapeutische mogelijkheden had. Bovendien is dit pand beter rolstoel toegankelijk en gelijkvloers. De praktijk werd geopend op 2 januari 1992, na een intensieve verbouwing. Er kwamen drie behandelkamers, en een kantoor/balie ruimte. In 2001 kwam het pand naast de praktijk, Olmenlaan 12 leeg, waar de fitness gevestigd werd door Carolina en Harry Spoormans. Dit is nu ook overgenomen door Marianne Westenberg. De fitness is zowel voor patiënten als niet-patiënten toegankelijk. Wel wordt getraind volgens afspraak. In 2010 heeft zich in het pand gevestigd dhr. Arjan van den Berg, fysiotherapeut. Hij werkt vanuit de organisatie STEP, een vorm van arbeids-gerelateerde fysiotherapie. Vanaf mei 2016 heeft hij patiënten van Harry Spoormans overgenomen en werkt hij met Marianne Westenberg in de praktijk mee als fysiotherapeut. Van 1 juli 2017 tot 31 mei 2019 is Annerieke van Esch-Bras op dinsdag en donderdag als afgestudeerd fysiotherapeute werkzaam geweest in de praktijk. Vanaf 1 april 2019 tot eind december 2021 heeft Rurik De Maesschalck haar werkzaamheden overgenomen.

Na de overname in 2016 werd het tijd voor een opknapbeurt voor de praktijk. Binnen is gewerkt aan het vernieuwen van verlichting, schilderen van muren en plafonds en in het praktijkgedeelte is een nieuwe (grind)vloer gelegd. Aan de buitenkant is zowel in het praktijk- als het fitnessgedeelte een nieuwe pui met dubbel glas geplaatst.

De praktijk biedt een zo breed mogelijk spectrum van therapeutische zorg aan door  diverse specialisaties. Tevens is er samenwerking met o.a. collega fysiotherapiepraktijken, een praktijk voor Mensendiecktherapie en een praktijk voor podotherapie, zie ook de pagina samenwerking.

Comments are closed.