Voor wie is de fysiotherapeut?
Een fysiotherapeut is een specialist op het gebied van ons dagelijks functioneren. Bij ons kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. Jaarlijks gaan veel mensen naar de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een verkeerde beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Wij adviseren, behandelen en begeleiden u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijks leven kunt voortzetten. U leert hoe u door verantwoord bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Wat doet een fysiotherapeut?
Bij de eerste afspraak vormen we een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst vragen te stellen en te onderzoeken. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Dit is maatwerk. We werken veel met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens weer anders. Wij helpen samen met u te zoeken naar mogelijkheden van herstel.

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie.
Sinds januari 2006 heeft u geen verwijzing meer nodig om naar een fysiotherapeut te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat mensen vaak prima zelf in kunnen inschatten of ze een fysiotherapeut nodig hebben voor de behandeling van hun klacht. De fysiotherapeuten hebben scholing gehad om tijdens het eerste intake gesprek de klachten te kunnen screenen, d.w.z. het herkennen van de klacht, het beoordelen of het beloop wel of niet normaal is en vaststellen of het behandelbaar is door de fysiotherapeut. Wanneer de fysiotherapeut tot de conclusie ‘pluis’ komt, informeert hij de patiënt over de mogelijkheid om, zonder tussenkomst van een arts, door te gaan met het diagnostisch fysiotherapeutisch proces. Wanneer de klacht/hulpvraag niet geïndiceerd is voor fysiotherapie (conclusie ‘niet-pluis’ ) wordt de patiënt geadviseerd contact op te nemen met de (huis)arts.