Osteoporose

Onderzoek naar botontkalking in Ridderkerk. Vraagt u zich wel eens af of u botontkalking heeft en hoe u dit kunt voorkomen?

Botontkalking begint al vanaf 35 jaar en steeds meer mensen krijgen op latere leeftijd osteoporose. Dit is een aandoening waarbij de botten brozer worden en steeds makkelijker breken. Jaarlijks breken ruim 15.000 Nederlanders hierdoor een heup.

Extra risicofactoren voor botontkalking zijn: roken, langdurig stress, alcoholconsumptie, overgang, weinig lichaamsbeweging, weinig in de zon, laag lichaamsgewicht, maag-/darmproblemen, chronische ziekten, medicijngebruik, leeftijd (40+) of osteoporose in de familie. Tijdig onderzoek kan veel duidelijkheid geven. Het consult bestaat uit drie delen: risicoanalyse met vragenlijst, ultrasound hielbotscan met direct de uitslag en advies (geen verkoop). Men dient zich vooraf aan te melden. Het consult kost €47,50 en wordt vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor voorwaarden en kosten op www.osteocontrol.nl of vraag ernaar bij inschrijving. Men dient zich vooraf aan te melden via 0180-463652.

Om de twee jaar wordt de botdichtheidsmeting door OsteoControl bij ons in de praktijk uitgevoerd.  De eerste keer was dit op 14 maart 2017, de tweede keer op 6 maart 2019. Er was veel belangstelling voor.

Mocht er binnen de twee jaar veel belangstelling voor zijn, dan kan het ook eerder geregeld worden.