Maatregelen Coronavirus

Update december 2020: Het coronavirus heeft grote impact op de hele samenleving en ook op ons als fysiotherapiepraktijk. We volgen het nieuws op de voet en houden ons aan de richtlijnen die onze beroepsvereniging ons geeft. Vanuit onze beroepsvereniging zijn er vanaf mei goede richtlijnen over het herinrichten van de praktijk en de nodige hygiëne- en voorzorgsmaatregelen. Zie de informatie over handreiniging en het handenwasprotocol. Zo nodig houden we de telefonische consulten en videoconsulten als alternatief voor fysieke fysiotherapeutisch zorg. We geven fysieke zorg als uw klachten daartoe aanleiding geven en zullen de noodzakelijke persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken. Bij de intake zijn de volgende vragen voor u belangrijk:
  • Heeft u één of meerdere van de volgende (ook milde!) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38 graden C)?
  • Heeft u de afgelopen 24 uur Covid-19 symptomen gehad?
  • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Is er bij uzelf of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?
Het is belangrijk dat u bovenstaande bij uzelf en uw huisgenoten in de gaten houdt en ons ervan op de hoogte stelt als uw situatie hieromtrent verandert. In dat geval mag u niet naar de praktijk komen! Als u de praktijk binnenkomt staat er een desinfectiezuil voor u klaar. Iedereen dient als eerste zijn handen daar te desinfecteren. Kom, indien mogelijk, alleen naar de praktijk, zonder begeleider. Het dragen van een mondkapje in de praktijk is ook voor de patiënten vanaf december 2020 verplicht. In de oefenzaal/fitnessruimte hebben we ook de nodige hygiënemaatregelen genomen en kunnen we de anderhalve meter afstand goed waarborgen. Als u zich wilt omkleden voor de oefeningen in de fitnessruimte is dat het beste om dat zoveel mogelijk thuis al te doen. In de kleedruimte mag slechts één persoon tegelijk aanwezig zijn. In de behandelkamer geldt als protocol dat alleen de behandelaar en de patiënt (zonder begeleiding) naar binnen mag. De patiënt dient zijn eigen handdoek mee te nemen voor op de behandeltafel. Hoeslakens mogen we op dit moment niet meer gebruiken. Na elke behandeling worden de voorwerpen waarmee lichaamscontact is geweest gedesinfecteerd. Vooralsnog zullen wij als therapeut bij elke patiënt een mondkapje dragen in de behandelkamer en in de oefenzaal. Het toilet wordt door onszelf gebruikt en is alleen voor patiënten toegankelijk als het echt noodzakelijk is en niet uitgesteld kan worden tot thuis. In ieder geval is het zo dat u niet naar de praktijk moet komen als u enige vorm van ziekteverschijnselen heeft als neusverkoudheid, loopneus, hoesten, niesen, kuchen, hoofdpijn, koorts/verhoging, kortademigheid, branderige ogen, moeheid, diarree en algeheel ziek voelen. Wij hopen dat u ons blijft benaderen met vragen of klachten met betrekking tot houding en beweging, dan doen wij ons uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen. Zie ook de algemene richtlijnen van het RIVM op dit moment:

Thuisblijven of bellen naar de huisarts?

Heb je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius? Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen. Je hoeft de huisarts niet te bellen. Je klachten zijn mild. Worden je klachten erger?
  • Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius) en je hoest of ademt moeilijk?
Dan moet je wel bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.