osteoporose

Onderzoek naar botontkalking in Ridderkerk.                               

Vraagt u zich wel eens af of u botontkalking heeft en hoe u dit kunt voorkomen?

Met een hielbotscan kunt u uw botdichtheid laten meten. Botontkalking begint al vanaf 35 jaar en jaarlijks breken meer dan 80.000 mensen boven 50 jaar een bot ten gevolge van Osteoporose (ernstige botontkalking). Vroegtijdig onderzoek en preventie kan veel klachten en botbreuken voorkomen. Extra risicofactoren voor botontkalking zijn: osteoporose in de familie, roken, veel stress, alcoholconsumptie, medicijngebruik, overgang, weinig lichaamsbeweging, onvoldoende zonlicht, laag lichaamsgewicht, maag-/darmproblemen en stofwisselingsziekten.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door OsteoControl en bestaat uit twee delen: een risicoanalyse met vragenlijst en een ultrasound hielbotscan. U krijgt direct de uitslag en een persoonlijk advies ter preventie van botontkalking (geen produktverkoop). Het OsteoControl consult wordt meestal vergoed uit de aanvullende verzekering. Kijk voor informatie hierover op www.osteocontrol.nl.

Op 14 maart 2017 was er bij ons in de praktijk een botdichtheidsmeting door OsteoControl uitgevoerd. Er was veel belangstelling voor.

Er is afgesproken dat er over twee jaar weer een botdichtheidsmeting gedaan zal worden. Mocht er voor die tijd veel belangstelling voor zijn, dan kan dat ook eerder geregeld worden.